Koningin Mary’s diamanten Bandeau Tiara 1932

 

Deze Tiara liet zij in 1932 maken en het was haar wens om de broche die zij ooit had gekregen van het graafschap Lincoln bij de gelegenheid van haar huwelijk met koning George V in 1893 zo te laten verwerken dat deze afneembaar in de prachtige bandeau tiara gemonteerd kon worden.

De bandeau bestaat uit een flexibele band van 11 filigrain schakels, pavé gezet in verweven ovalen motieven, bezet met grote en kleinere briljanten. Aan beide kanten zijn twee kleinere rozet motieven geplaatst. Het midden gedeelte is de afneembare broche.

 

Hier straalt het oude ambacht van goudsmeden af en helemaal met de technieken uit die goede oude tijd.
Bij haar overlijden in 1953 liet ze de bandeau na aan haar kleindochter koningin Elizabeth II.

 

Links en rechts is er een kleiner bloemmotief te zien. Verder zijn er in de bandeau als motief simpele, maar sierlijke bogen te zien. Sinds koningin Mary de tiara naliet aan koningin Elizabeth II is de tiara niet meer gezien in het openbaar.

De hertogin van Sussex – Meghan – koos deze tiara om te dragen op haar trouwdag.

 

 

 

 

 

 

Bron; Kensington Palace

Queen Mary’s Diamond Bandeau Tiara

 

It was specifically Queen Mary in 1932 to accommodate the detachable brooch, which was given to Mary as a wedding present in 1893 by the County of Lincoln.   The bandeau is a flexible piece with eleven different sections in a design of interlaced ovals, pavé-set with large and small brilliant diamonds in platinum. The bandeau was designed to accommodate the brooch at its center, which was a present to Queen Mary on her wedding in 1893 from the County of Lincoln on the occasion of her wedding to King George V. The bandeau was bequeathed to the Queen when Queen Mary died in 1953.