Mellerio Robijn Parure

De Robijnen Mellerio Tiara, Collier, Armband, Oorhangers en Broche met de devant de corsage (Robijnen Parure geheten) zijn al zeer lang in de familie en wordt bijzonder vaak gedragen door de vrouwelijke leden van de Koninklijke familie.

Deze Parure werd ontworpen en gemaakt door de bekende Franse Juwelier Mellerio in opdracht van Koning Willem III. In 1888 verkreeg de juwelier de opdracht van de echtgenoot van Koningin Emma een bijzondere set te ontwerpen gebaseerd op een eerder gemaakte tekening voorzien van Diamanten en Robijnen. De opdracht bestond uit een Diadeem, een Collier, een Broche, een devant de Corsage, een Waaier, een Ring en een Armband. Een hele mooie opname van de twee Robijn ringen van onze Majesteit.

 

 

 

Hij gebruikte hiervoor 961 Edelstenen; 385 voor het Diadeem, 425 voor het Collier en 135 voor de armband.

Onderstaand een foto impressie van de Oranje-Nassau draagsters in de loop der tientallen jaren. De meeste juwelen zijn afkomstig uit de erfenis van Anna Pawlowna, Koningin der Nederlanden en zuster van de Russische Tsaar. Ook latere erfenissen zijn van invloed geweest op de beroemde verzameling aan kostbaarheden die het Geslacht Van Oranje-Nassau in de loop van eeuwen heeft bijeen gebracht.