Prinses Eugenie draagt ​​de Greville Emerald Kokoshnik tiara, met in het midden een smaragd van 93,70 karaat!

Prinses Eugenie is in de voetsporen getreden van zowel de hertogin van Sussex  als de hertogin van Cambridge door een tiara van de koningin te lenen voor haar trouwdag. De prinses arriveerde in St George’s Chapel met de Greville Emerald Kokoshnik tiara, gemaakt door Boucheron in 1919.

In platina en diamanten heeft de tiara een enorme smaragd van 93,70 karaat in het midden en zes kleinere smaragden aan beide zijden. Het maakte deel uit van het ‘Greville-legaat’, een opmerkelijke verzameling juwelen die Margaret Greville aan de koningin-moeder heeft nagelaten, een prominent lid van de samenleving die een goede vriend van Queen Mary was. De koningin erfde de tiara, samen met de rest van de juwelen, toen haar moeder stierf in 2002.

 

Prinses Eugenie draagt ​​ook een paar diamanten en smaragd oorbellen als onderdeel van haar bruidsoutfit. Deze oorbellen waren een geschenk van haar bruidegom, Jack Brooksbank.

 

Prinses Eugenie is in de voetsporen getreden van zowel de hertogin van Sussex (Meghan, de vrouw van Prince Harry) als de hertogin van Cambridge (Catherine, de vrouw van Prince William) door een tiara van de koningin te lenen voor haar trouwdag. De prinses arriveerde in St George’s Chapel met de Greville Emerald Kokoshnik tiara, gemaakt door Boucheron in 1919 voor de zeer rijke Margaret Greville die al een van de meest indrukwekkende collecties edelstenen in Londen had. Het was gebouwd in de populaire kokoshnik-stijl en imiteerde de traditionele Russische hoofdtooi.

Princess Eugenie has followed in the footsteps of both the Duchess of Sussex, Meghan and the Duchess of Cambridge, Catherine by borrowing a tiara from the Queen for her wedding day. The Princess arrived at St George’s Chapel wearing the Greville Emerald Kokoshnik tiara, made by Boucheron in 1919.

In platinum and diamonds, the tiara has an enormous 93.70-carat emerald at its centre, and six smaller emeralds either side. It was part of the ‘Greville bequest’, a remarkable collection of jewellery left to the Queen Mother by Margaret Greville, a prominent member of society who was a close friend of Queen Mary. The Queen inherited the tiara, along with the rest of the jewels, when her mother died in 2002.

Hier een originele zwart-wit foto van weleer van de Greville Emerald Kokoshnik tiara

  

Gemaakt van platina en diamanten heeft deze tiara een enorme smaragd van 93,70 karaat in het midden en drie kleinere smaragden aan beide zijden. Het maakte deel uit van het ‘Greville-legaat’, een opmerkelijke verzameling juwelen die Margaret Greville aan de koningin-moeder heeft nagelaten, een prominent lid van de samenleving die een goede vriend van Queen Mary was. De koningin erfde de tiara, samen met de rest van de juwelen, toen haar moeder stierf in 2002. Vreemd genoeg is deze tiara nooit gedragen door iemand van The Royal Family …

En in 2018 kwam deze eindelijk uit de Koninklijke kluizen :-)

 

 

De tiara werd in 1921 gemaakt door de juwelier Boucheron voor de zeer rijke Margaret Greville die al een van de meest indrukwekkende collecties edelstenen in Londen had. Het was gebouwd in de populaire kokoshnik-stijl en imiteerde de traditionele Russische hoofdtooi. De tiara heeft een centrale smaragd van meer dan 90 karaat, gezet tussen briljante en roosgeslepen diamanten, alle in platina gezet. De diamanten worden afgewisseld met kleinere smaragden aan weerszijden van het sterrengeel. Prinses Eugenie draagt ​​ook een paar diamanten en smaragd oorbellen als onderdeel van haar bruidsoutfit. De edelstenen waren een geschenk van haar bruidegom, Jack Brooksbank.

De emerald en diamanten tiara kwamen in de collectie van de Koninklijke Familie over de dood van Margaret Greville in 1942. Ze liet haar omvangrijke selectie juwelen aan koningin Elizabeth, later de koningin-moeder, achter in wat bekend werd als de Greville-legaat. Een van de andere edelstenen die tegelijkertijd de Windsor-gewelven binnengaat, is een diamanten diadeem die nu gewoonlijk door de hertogin van Cornwall wordt gedragen. Toen de koningin-moeder in 2002 stierf, werden de juwelen aan de koningin overgelaten.

The tiara was made in 1921 by the jeweller Boucheron for the very wealthy Margaret Greville who already had one of the most impressive collections of gems in London. It was constructed in the popular kokoshnik style, imitating the traditional Russian headdress. The tiara features a central emerald of over 90 carats set amongst brilliant and rose cut diamonds pave all set in platinum. The diamonds are interspersed with smaller emeralds on either side of the star gem. Princess Eugenie is also wearing a pair of diamond and emerald earrings as part of her bridal outfit. The gems were a gift from her groom, Jack Brooksbank.

The emerald and diamond tiara came into the Royal Family’s collection on the death of Margaret Greville in 1942. She left her sizeable selection of jewels to Queen Elizabeth, later the Queen Mother, in what became known as the Greville Bequest. Among the other gems to make its way into the Windsor vaults at the same time is an all diamond diadem now usually worn by the Duchess of Cornwall. When the Queen Mother died in 2002, the jewels were left to The Queen.